Misi Santan Kampung Semangkuk Di TV2

Telefilem Misi Santan Kampung Semangkuk bakal bersiaran sekali lagi bagi menghiburkan anda dikala Aidilfitri kali ini menerusi saluran RTM di TV2.

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2020 ini menampilkan lakonan utama daripada Nina Juren, Aleza Shadan dan Nadya Syahera.

misi santan kampung semangkuk

Sinopsis Telefilem Misi Santan Kampung Semangkuk

Telefilem Misi Santan Kampung Semangkuk mengisahkan tentang suasana apabila Kampung Semangkuk ditimpa musibah menjelang Hari Raya apabila stok santan dikampung tersebut tiba-tiba hilang.

Advertisements

Apakah yang terjadi sebenarnya? Bagaimana orang kampung ingin menyambut Aidilfitri apabila bahan utama ini tiada bekalan? Adakah misteri ini dapat dirungkai oleh penduduk kampung pada akhirnya?

Barisan Pelakon & Watak

Antara nama-nama yang terlibat dalam telemovie ini seperti Nina Juren, Aleza Shadan, Nadya Syahera, Yusuf Bahrin, Shasha Abedul, Yusri Salleh dan ramai lagi.

  • Nina Juren sebagai Tini
  • Nadya Shaherah sebagai Moon
  • Aleza Shadan sebagai Eton
  • Yusuf Bahrin sebagai Iskandar
  • Shasha Abedul sebagai Seri

Produksi & Lakonan

Telefilem asalnya ditayangkan pada tahun 2020 sempena Aidilfitri ini merupakan arahan Hadith Omar yang juga bertindak sebagai penulis skrip untuk cerita ini dan diterbitkan oleh syarikat produksi U2 Media Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Jadi jangan terlepas untuk saksikan telefilem Misi Santan Kampung Semangkuk pada 15 April 2024, hari Isnin, pukul 9.00 malam menerusi slot Drama On 2 di TV2 atau boleh strim secara online di RTM Klik.

Advertisements

Dimana Disiarkan

Saluran RTM di TV1

Tarikh Bersiaran

15 April 2024 (Isnin)

Waktu Bersiaran

9.00 malam

Leave a Comment