Filem Pemburu Saka Di Tonton

Filem komedi seram Pemburu Saka menjadi naskah terbaru Tonton Original yang akan menemui penonton pada 27 Mac 2024 secara eksklusif di platform penstriman video, Tonton.

Sebuah telefilem yang pastinya membuatkan penonton tidak kering gusi dengan penglibatan lakonan daripada Sufian Suhami, Shah Kimin, Bell Ngasri dan ramai lagi.

pemburu saka

Sinopsis Filem Pemburu Saka

Filem Pemburu Saka mengisahkan tentang Zack iaitu seorang anak jutawan yang mengalami tragedi kehilangan ibu bapanya akibat ilmu hitam yang dihantar oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.

Kejadian itu mendorong Zack untuk mempelajari ilmu perubatan Islam dan menubuhkan pasukan membanteras amalan khurafat di seluruh Malaysia.

Namun, usaha Zack menjadi sukar apabila kekasihnya tidak bersetuju dengan penglibatan Zack dalam dunia mistik.

Barisan Pelakon

Filem dibintangi oleh pelakon-pelakon seperti Sufian Suhaimi, Shah Kimin, Arena Wan, Bell Ngasri, Nabila Huda, Farouk Hussain, Riz Amin dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Sufian Suhaimi sebagai Zack

Pengarah & Produki

Filem terbaru ini mendapat sentuhan daripada pengarah yang tidak asing lagi, Pali Yahya, nukilan skrip oleh MF Kenchana dan diterbitkan oleh produksi Mache Allstar United Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Jadi jangan terlepas untuk saksikan filem Pemburu Saka yang akan menemui penonton pada 27 Mac 2024 dan seterusnya menerusi aplikasi Tonton. Hanya perlu langgan dengan harga RM9.90 sebulan sahaja.

Info Penuh Filem

Tayangan : Tonton Original
Tarikh : 27 Mac 2023 (Rabu)
Skrip : MF Kenchana
Pengarah : Fazli Yahya
Produksi : Mache Allstar United Sdn. Bhd.

Leave a Comment