Telefilem Tragedi Balik Kampung Di TV3

Sempena Ramadan ini, telefilem Tragedi Balik Kampung yang pernah ditayangkan pada tahun 2019 sebelum ini akan menemui penonton semula pada Mac ini.

Sebuah telefilem suspen komedi ini menampilkan barisan pelakon seperti Syazwan Zulkifli, Ungku Haris dan Zee Zainal yang merupakan antara peneraju utama cerita ini.

tragedi balik kampung

Sinopsis Telefilem Tragedi Balik Kampung

Telemovie Tragedi Balik Kampung mengisahkan tentang Amir, Pian dan Lan bernasib baik apabila jiran yang baik hati sudi pinjamkan van jenazah kepada mereka.

Dalam perjalanan pulang ke kampung, terjadi kejadian seram serta tidak diduga apabila didatangi dua pencuri yang mengaku mereka terkandas.

Barisan Pelakon

Berikut merupakan barisan pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Syazwan Zulkifly, Ungku Hariz, Zee Zainal, Razzuan Rosli, Syafi Tee, Ropie, Sharifah Husna, Mama Sheeda dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Syazwan Zulkifly sebagai Pie
  • Ungku Hariz sebagai Man
  • Zee Zainal sebagai Sudi
  • Razzuan Rosli sebagai Johan
  • Syafi Tee sebagai Roslan
  • Ropie sebagai Haji Dollah
  • Sharifah Husna sebagai Zulaikha

Produksi & Pengarah

Telefilem asalnya ditayangkan pada tahun 2019 ini merupakan arahan Dato’ Sri Eizlan Yusof, penulisan skrip daripada Norazwanizan Awang dan diterbitkan oleh produksi Enuja Production Sdn. Bhd.

Advertisements

Waktu Bersiaran

Jangan untuk saksikan telefilem Tragedi Balik Kampung yang akan bersiaran semula pada 22 Mac 2024, hari Jumaat pukul 10.00 malam di saluran TV3 atau boleh juga strim di Tonton.

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2019
Bersiaran : TV3
Tarikh : 22 Mac 2024 (Jumaat)
Waktu : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Norazwanizan Awang
Pengarah : Dato’ Sri Eizlan Yusof
Produksi : Enuja Production Sdn. Bhd.

Leave a Comment