Telefileme Ramadan Terindah Nurani Di TV3

Saksikan ulangan telefilem Ramadan Terindah Nurani yang akan menemui penonton pada hujung minggu ini menerusi slot Cereka Pilihan di TV3.

Telefilem yang disajikan dengan pelbagai pengajaran ini menampilkan lakonan daripada Izara Aishah, Amar Asyraf, Azri Iskandar dan ramai lagi.

ramadan terindah nurani

Sinopsis Telefilem Ramadan Terindah Nurani

Telefilem Ramadan Terindah Nurani mengisahkan tentang Nurani yang merupakan anak yatim piatu yang membesar dengan ibu saudaranya.

Beberapa minggu selepas perkahwinan, suami Nurani iaitu Rafiq ingin berpoligami. Rafiq mengahwini Nurani hanya kerana dia mahukan seorang isteri yang boleh menjaga ibu bapanya yang panas baran dan uzur.

Barisan Pelakon

Antara yang terlibat dalam telemovie ini ialah Izara Aisyah, Amar Asyraf, Azri iskandar, Mak Engku, Pablo Amirul, Chacha Maembong, Rafie, Wilma Mohammad dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Izara Aishah sebagai Nuraini
  • Amar Asyraf sebagai Rafiq
  • Mak Engku sebagai Datin Zaharah
  • Azri Iskandar sebagai Rahim
  • Rafie sebagai Dato’ Malik
  • Pablo Amirul sebagai Samad
  • Chacha Maembong sebagai Dania

Produksi & Pengarah

Telefilem asalnya ditayangkan pada tahun 2017 ini merupakan arahan Elle Suriaty Binti Omar, nukilan skrip daripada Didi Wahida Rosli dan diterbitkan oleh produksi Enuja Production Sdn. Bhd.

Advertisements

Waktu Bersiaran

Jadi jangan lupa untuk saksikan telefilem Ramadan Terindah Nurani ulangan pada 30 Mac 2024, hari Sabtu jam 2.00 petang menerusi slot Cereka Pilihan di TV3 atau boleh strim secara online di Tonton.

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2017
Bersiaran : Slot Cereka Pilihan di TV3
Tarikh : 30 Mac 2024 (Sabtu)
Masa : 2.00 Petang
Penulis Skrip : Didi Wahida Rosli
Pengarah : Ellie Suriaty
Produksi : Enuja Production Sdn. Bhd.

Leave a Comment